Topscorer Di Natale weer goud waard voor Udinese

Antonio Di Natale leidde Udinese naar de tweede plek op de ranglijst tussen Juventus en AC Milan in. Andrea Lazzari redde (voorlopig) de baan van Fiorentina-trainer Sinisa Mihajlovic.

Udinese - Palermo 1-0Udinese herstelde zich van de midweekse nederlaag bij Napoli. Het was niet verwonderlijk dat Antonio Di Natale Udinese weer op het juiste spoor zette. De aanvaller ontbrak bij het verlies tegen de Napolitanen. Een opvallende statistiek is dat in de laatste drie seizoenen in negen duels zonder Di Natale Udinese zeven van de negen wedstrijden verloor. Tegen Palermo maakte de topscorer van de laatste twee seizoenen alweer zijn zevende competitiegoal. Daarmee is hij weer alleen leider in het topschuttersklassement.

Fiorentina - Genoa 1-0De druk stond er behoorlijk op in Florence. De positie van trainer Sinisa Mihajlovic is wankel en Fiorentina moest winnen van Genoa om een ontslag af te wenden. Andrea Lazzari redde de baan van Mihajlovic. De aanvaller rondde vlak voor rust een schitterende aanval van Fiorentina af. Genoa zette met name aan het einde van de tweede helft wel aan, maar scoorde niet. Fiorentina nam door de zege afstand van de onderste regionen. De ploeg heeft nu vijf punten voorsprong op nummer achttien Novara.

Bologna - Atalanta 3-1Bologna verwees Internazionale op de ranglijst naar de zeventiende plek. De ploeg kwam op tien punten uit negen duels (Inter heeft er acht) dankzij een 3-1 zege op Atalanta. German Dénis zette de bezoekers met zijn zesde goals van het seizoen nog wel op voorsprong, maar een strafschop van routinier Marco Di Vaio en treffers van Gáston Ramírez en Simone Loria bezorgden Bologna de winst.

Overige uitslagenSiena - Chievo 4-1Parma - Cesena 2-0Lecce - Novara 1-1 Foto: VI Images