Topscorer Beattie langer bij Southampton

James Beattie heeft een nieuw contract getekend bij Southampton. De topscorer van the Saints bereikte dinsdag een akkoord over een verbeterde verbintenis die hem tot medio 2006 bij de Zuid-Engelse club houdt. De oude overeenkomst liep tot de zomer van 2005.

Topscorer Beattie langer bij Southampton

De 24-jarige aanvaller maakt dit seizoen grote indruk. Tot nu toe heeft hij al zestien competitiegoals en een doelpunt in de FA Cup op zijn naam staan. Mede dankzij zijn treffers bezet Southampton verrassend de zevende plaats. En lijkt een debuut in de Engelse nationale ploeg aanstaande.

'De voorzitter heeft mij kunnen overtuigen van zijn ambities. Ik denk dat we mooie tijden tegemoet gaan', vertelde Beattie aan BBC Sport Online. 'We hebben een goede ploeg en de toevoeging van enkele goede jonge spelers zoals Danny Higginbotham en David Prutton betekent volgens mij dat we op de goede weg zijn.'

Beattie is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Southampton. In zijn eerste twee seizoenen scoorde hij nog moeizaam, maar sinds de zomer van 2000 heeft hij al 39 doelpunten gemaakt in het Premiership.

Voorzitter Rupert Lowe heeft in de laatste maanden de grootste talenten voor lange tijd verbonden aan Southampton. Zo tekenden international Wayne Bridge en jeugdinternational Matthew Oakley onlangs beiden bij tot medio 2006.

Bekijk hier al onze video's