Topsalaris Ribéry en Huntelaar, Wolfsburg verbrast geld

Uit vertrouwelijke informatie van de Duitse bladen Bild en Der Spiegel blijkt dat VfL Wolfsburg er een gigantische salarishuishouding op na houdt. Eerder deze week liet technisch directeur Klaus Allofs al weten te willen snijden in de begroting van de Duitse middenmoter.

Topsalaris Ribéry en Huntelaar, Wolfsburg verbrast geld

Hoewel Wolfsburg (de werkgever van Bas Dost) momenteel vijftiende staat in de Bundesliga, heeft het met Diego een van de duurste spelers van de Duitse velden onder contract staan. De Braziliaanse spelmaker, die vorig seizoen nog werd verbannen naar Atlético Madrid, verdient liefst 8,2 miljoen euro per jaar.

Volgens een door Bild gepubliceerde lijst heeft alleen Bayern München een speler onder contract staan die meer verdient. Franck Ribéry (foto boven) strijkt jaarlijks zo'n tien miljoen euro op voor zijn verdiensten als frêle flankspeler in het elftal van trainer Jupp Heynckes. In het overzicht van de Duitse boulevardkrant staan met Klaas-Jan Huntelaar (foto), Rafael van der Vaart en Luuk de Jong ook drie Nederlanders genoemd. Huntelaar is bij Schalke 04 na het tekenen van zijn nieuwe contract grootverdiener met 6,5 miljoen euro, terwijl Rafael van der Vaart sinds zijn komst bij Hamburger SV deze zomer 3,8 miljoen euro per jaar kan bijschrijven op zijn rekening. Luuk de Jong toucheert bij zijn nieuwe club Borussia Mönchengladbach 2,8 miljoen per seizoen. De salarissen van Arjen Robben en Dost komen niet aan bod.

De drie Oranje-internationals vallen dus in het niet bij Diego. En hij is niet de enige speler bij Wolfsburg met een miljoenendeal. Der Spiegel meldt dat middenvelder Christian Träsch minimaal 2,8 miljoen euro per jaar verdient, terwijl de veelal tot een reserverol veroordeelde aanvaller Srdjan Lakic goed is voor een salaris van 2,6 miljoen euro. Ook andere bankspelers als Sotiris Kyrgiakos worden schatrijk zonder te spelen.

Zo kan het dat Wolfsburg samen met Bayern, dat met een salarispost van 112 miljoen euro de onbetwiste koploper is, en Schalke 04 het podium van de Duitse salaristop vormt door jaarlijks 75 miljoen euro uit te keren aan de meer dan dertig koppen tellende selectie. Het is een overblijfsel van de periode onder de inmiddels vertrokken trainer Felix Magath.

Opvallend: Borussia Dortmund werd de afgelopen twee seizoenen kampioen van Duitsland, maar betaalde zijn spelers 25 miljoen euro minder dan Schalke en Wolfsburg. Bayern tikt met 112 miljoen euro zelfs dubbel zoveel geld af als Dortmund, dat voor vijftig miljoen euro klaar is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's