Toprak: 'Töre heeft met mijn leven en carrière gespeeld'

Reacties

Ömer Toprak is in Duitse media ingegaan op het pistoolincident met collega-international Gökhan Töre. Vanwege die affaire weigerde de verdediger van Bayer Leverkusen een oproep voor de Turkse nationale ploeg, die zaterdag tegen Nederland speelt. Toprak stelt dat hij vreesde voor zijn leven.

Toprak: 'Töre heeft met mijn leven en carrière gespeeld'

Rondom de interlands van Turkije met Estland en Nederland in oktober 2013 bedreigde Besiktas-middenvelder Töre toenmalig collega-internationals Toprak en Hakan Calhanoglu met een pistool. Voor de komende twee interlands van Turkije weigerde Toprak de oproep, waar Calhangolu wél gehoor gaf. De verdediger kan het incident niet vergeten. 'Ik was écht bang', zo vertelt hij tegen de Süddeutsche Zeitung.

'Op het veld moet ik het vertrouwen van al mijn medespelers hebben', verklaart Toprak zijn afzegging. 'Als dat niet het geval is, heeft het voor mij geen zin om te spelen.' En de band tussen Toprak en Töre is kapot. 'Zo'n incident doe je niet af met simpele excuses. Töre heeft met mijn leven en met mijn carrière gespeeld.'

Wat Toprak betreft wordt het incident alsnog goed uitgesproken. 'Ik ben slechts een speler, ik kan geen eisen stellen. Maar idealiter praten we erover met alle betrokkenen.' Hij benadrukt overigens dat er van een definitief einde bij de nationale ploeg wat hem betreft geen sprake is.

Tot op heden heeft er nog geen gesprek plaatsgevonden met bondscoach Fatih Terim. Terwijl de keuzeheer van Turkije wel aanwezig was bij de achtste finale van de Champions League, toen Atlético Madrid na strafschoppen won van Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.