Topper tegen Excelsior prooi voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft de topper tegen Excelsior gewonnen, waardoor de ploeg koploper De Graafschap tot op één punt nadert. Sjoerd Ars velde FC Dordrecht binnen tien minuten.

Go Ahead Eagles-Excelsior 1-0De topper uit het restant van de 22ste speelronde was de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Excelsior, de nummer drie en vier uit de Jupiler League. Het was de thuisclub die de score in de 54ste minuut opende. Jules Reimerink ontsnapte aan de buitenspelval en kon aan de rechterzijde van het veld opstomen, de aanvaller liet Excelsior-doelman Arjan van Dijk kansloos met een diagonaal schot. De ploeg van trainer Andries Ulderink hield stand in de resterende speeltijd, waardoor de ploeg op gelijke hoogte komt met SC Cambuur en één punt minder heeft dan koploper De Graafschap.

RBC Roosendaal-FC Dordrecht 4-1FC Dordrecht kon zich bij winst op RBC Roosendaal stijgen naar de vijfde plaats, maar had de pech dat Sjoerd Ars in topvorm uit de winterstop kwam. In de 44ste minuut opende de aanvaller de score namens RBC en tien minuten later kopte hij zijn vierde treffer van de avond binnen. Ars scoorde tussen de 49ste en 54ste minuut een onvervalste hattrick, waardoor het doelpunt van invaller Brian Pinas na ruim een uur spelen slechts een eretreffer bleek. Elf minuten voor tijd miste ARs nog een strafschop, waardoor hij de kans op een kwintet liet liggen.

Helmond Sport-BV Veendam 4-1Ook Helmond Sport haalde uit tijdens de thuiswedstrijd tegen BV Veendam. Al na elf minuten leidde de thuisclub met 2-0 door treffers van Jeffrey Altheer en Mark Veldmate en toen Gerard Wiekens in de 66ste minuut van het veld werd gestuurd, leek de wedstrijd beslist. De bezoekers kwamen een kwartier later echter terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Michael de Leeuw, maar daarna liep Helmond Sport door doelpunten van Marc Höcher en Youssef Chida uit naar een 4-1 overwinning.

FC Den Bosch-FC Omniworld 4-0Ook FC Omniworld keerde met een grote nederlaag huiswaarts. FC Den Bosch kwam al na drie op voorsprong door een doelpunt van Samuel Scheimann, maar daarna moesten de bezoekers lang wachten op meer treffers. Diangi Matusiwa, Niels Vorthoren en Paco van Moorsel zorgden er in de tweede helft echter voor dat FC Den Bosch het nieuwe jaar met een 4-0 overwinning begon.

FC Volendam-Telstar 6-2Levi Marengo dupeerde zijn ploeg oen hij in de 24ste minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Telstar leidde op dat moment namelijk met 1-0, maar met een man meer was Volendam veel te sterk. Dankzij onder meer twee treffers van Jack Tuyp liet Volendam uit naar een 6-2 overwnning. In de 79ste minuut kreeg de spits een uitgelezen kans op zijn derde van de avond, maar Tuyp miste een strafschop.