Topoverleg over Guardado in Valencia

Reacties

In het Spaanse Valencia zijn momenteel alle belanghebbenden inzake de definitieve transfer van Andrés Guardado van Valencia naar PSV bijeen. Namens de Eindhovenaren vertrok technisch manager Marcel Brands vanmiddag naar Spanje.

Topoverleg over Guardado in Valencia

Mario Ordiales, de zaakwaarnemer van Guardado, is eerder deze week vanuit Mexico City naar Valencia gevlogen. Hij laat zich tijdens de besprekingen vergezellen door collega’s van de Spaanse tak van het bedrijf waarvan hij eigenaar is.

De partijen zitten vanavond voor het eerst met de directie van Valencia om de tafel. PSV en Guardado zullen samen duidelijk maken dat ze de huidige huurovereenkomst willen omzetten in een meerjarig contract. Omdat de 108-voudig international van Mexico nog tot 2016 onder contract staat in Spanje, moet er een afkoopsom betaald worden.

Dat is een cruciaal onderdeel van de deal. Een hoge transfersom gaat ten koste van het budget dat PSV heeft voor het tekengeld waarmee de club Guardado over de streep kan trekken.

PSV is niet in staat om het huidige salaris van Guardado, naar verluidt 750.000 euro netto, over te nemen. De aanstaande landskampioen hanteert een salarisplafond van een miljoen euro bruto, maar wil in uitzonderlijke gevallen met tekengeld een gat proberen te dichten. Met Guardado en zijn agent is over die piste reeds een akkoord bereikt. Een coöperatieve houding van Valencia is echter noodzakelijk om de deal tot een goed einde te brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.