Topdrie landgenoten: Van Wolfswinkel, Burgzorg, Hiddink

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Van Wolfswinkel, Burgzorg, Hiddink

<br /><br /> Club Sporting LissabonDuel Sporting Lissabon - Estoril (2-2)Datum zaterdag 29 september

Ricky van Wolfswinkel sleepte zaterdag een punt uit de strijd voor Sporting Lissabon tegen Estoril (2-2), terwijl het een kwartier voor tijd nog met twee doelpunten achter stond. In de 86ste minuut veranderde de voormalige FC Utrecht-spits een afstandsschot van richting.

Het was het derde doelpunt van Van Wolfswinkel in vier officiële competitieduels. Daarmee lijkt de spits zijn scoringsdrift mee te hebben genomen uit het vorige seizoen bij de Portugezen. Toen scoorde hij veertien keer in 25 duels.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Mitchell Burgzorg is opnieuw trefzeker geweest voor het Bulgaarse Ludogorez Rasgrad. De voormalig speler van Almere City FC en NEC scoorde in de slotminuut het laatste doelpunt tijdens de wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv (2-5).

Na zeven wedstrijden staat Rasgrad op de eerste plaats. De regerend landskampioen behaalde tot nog toe de volle winst uit de eerste zeven competitiewedstrijden, Levski Sofia volgt op twee punten afstand.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Trainer Guus Hiddink is met FC Anzhi Makhachkala trotse koploper van de Russische competitie. Zijn ploeg won met 2-1 van het laaggeklasseerde Volga Nyzhnyi.

Hiddink had daarvoor wel hulp nodig van ex-PSV'er Balázs Dzsudzsák. Zijn Dinamo Moskou won, mede door een doelpunt van de Hongaar, met 2-0 van stadsgenoot CSKA, waardoor Hiddink met Anzhi de eerste plaats kon overnemen. Samenstelling: Milan Nieweg

Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's