Topdrie landgenoten: Van der Vaart, Krul en Bouwman

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van de afgelopen midweekse speelronde.

Topdrie landgenoten: Van der Vaart, Krul en Bouwman

<br /><br /> Club Tottenham HotspurDuel Bolton Wanderers - Tottenham HotspurDatum Woensdag 2 mei 2012

Rafael van der Vaart is vandaag de onbetwiste nummer 1 in deze rubriek. De aanvallende middenvelder was belangrijk bij de openingstreffer van Luka Modric en zette The Spurs, nadat Nigel Reo-Coker de stand gelijk had getrokken, op 1-2.

Via Emmanuel Adebayor liep de score uiteindelijk uit naar 1-4. Tottenham staat door de overwinning op de vierde plaats met slechts één punt achterstand op Arsenal. Oranje-international Van der Vaart staat inmiddels al op elf treffers.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Tim Krul die een sterke wedstrijd keept is inmiddels geen nieuws meer. Woensdagavond hield de goalie zijn ploeg Newcastle United opnieuw op de been met een sterk optreden tegen Chelsea in Londen. The Magpies keerden terug naar Newcastle upon Tyne met een 0-2 overwinning op zak. Krul mocht daarvoor teamgenoet Papiss Cissé danken, die met twee treffers de volledige productie op zich nam.

Het foutloze optreden van Krul betekende alweer zijn zestiende (!) clean sheet van het seizoen. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Joe Hart (Manchester City), wat de nul houden betreft.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Pim Bouwman was echter minstens zo belangrijk voor zijn ploeg FC Inter in de Finse Veikkausliiga. Het doelpunt van de voormalig NAC-speler was voldoende voor de drie punten (1-0). Daarmee nestelde Inter zich bovenaan de Finse competitie met twaalf punten uit vier wedstrijden. HJK Helsinki volgt op de tweede plaats met negen punten en een wedstrijd meer gespeeld. Samenstelling: Joost Hofman
Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's