Topdrie landgenoten: Mendes, Robben & v. Wolfswinkel

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Mendes, Robben & v. Wolfswinkel

<br /><br /> Club Red Bull SalzburgDuel Red Bull Salzburg-Rapid Wien 3-1Datum 10 maart

David Mendes da Silva zorgde er afgelopen zaterdag voor dat zijn club Red Bull Salzburg zich aan kop van de Oostenrijkse competitie nestelde. De voormalig AZ-speler zette zijn ploeg in de topper tegen Rapid Wien op voorsprong. De middenvelder schoot na ruim een half uur spelen raak vanaf elf meter.

Door de overwinning komt Red Bull Salzburg op gelijke hoogte met Rapid Wien en Austria Wien, dat zondag thuis won van FC Admira Wacker Mödling. De ploeg van Nederlander Mendes da Silva heeft echter wel het beste doelsaldo en mag zich daarom koploper noemen.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Arjen Robben was zaterdag een van de uitblinkers bij Bayern München tegen 1899 Hoffenheim (7-1). De Oranje-international had met twee doelpunten en twee assists een belangrijk aandeel in de monsterzege op Hoffe, waar Ryan Babel en Edson Braafheid zonder succes hun opwachting maakten.

Bayern blijft door de zege in het spoor van koploper Borussia Dortmund, dat verrassend punten verspeelde bij laagvlieger FC Augsburg (0-0). Hoffenheim blijft ondanks de nederlaag onderin in de middenmoot hangen. De ploeg van Babel en Braafheid staat op de twaalfde plaats.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Ricky van Wolfswinkel was afgelopen zondag van grote waarde voor Sporting Lissabon. De van FC Utrecht overgekomen spits opende tegen Victória Guimaraes de score, alweer zijn achtste competitiedoelpunt van deze jaargang. Ook landgenoot Stijn Schaars speelde de volle negentig minuten namens de Portugese topclub.

Sporting, de huidige nummer vier, lijkt ondanks de zege op Guimaraes een plaats in de topdrie van de Liga Sagres te kunnen vergeten. De achterstand op nummer drie Sporting Braga en nummer twee Benfica is elf punten. Koploper FC Porto heeft twaalf punten meer. Samenstelling: Boy van Hanegem
Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's