Topdrie landgenoten: Huntelaar, Robben en MacDonald

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend. Bij de verrichtingen van Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Sherjill MacDonald zijn beelden van Sport1 toegevoegd.

<br /><br /> Club Schalke 04Duel Schalke 04-FC Augsburg 3-1 Datum zondag 4 december

Klaas-Jan Huntelaar maakte wellicht de goal van het weekend in het thuisduel met FC Augsburg. De spits van Schalke 04 opende met een prachtige treffer achter zijn standbeen de score tegen de hekkensluiter van de Bundesliga.

Huntelaar scoorde in de wedstrijd tegen Augsburg niet alleen op prachtige wijze, maar was ook goed voor twee assists. Door de belangrijke zege heeft Schalke 04 de aansluiting gevonden met de bovenste drie ploegen in Duitsland.

Bekijk hier de beelden via Sport1

&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Arjen Robben had tegen Werder Bremen slechts negen minuten nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De aanvaller, die in de zestigste minuut in het veld kwam voor David Alaba, benutte in de 69ste minuut een strafschop en was niet veel later opnieuw koelbloedig vanaf elf meter.

Robben lijkt eindelijk afscheid te hebben genomen van langdurig blessureleed. De flankspeler, die de afgelopen maanden kampte met een hardnekkige liesblessure, raakt de laatste weken steeds beter in vorm. Hij voelt zich naar eigen zeggen steeds sterker worden, maar ziet nog voldoende mogelijkheden om zich te verbeteren.

Club
Duel
Datum

Sherjill MacDonald was afgelopen weekend persoonlijk verantwoordelijk voor de verrassende zege van Beerschot AC tegen RC Genk. De Nederlander dompelde met twee treffers de formatie van trainer Mario Been in diepe rouw.

MacDonald maakte tegen RC Genk pas zijn eerste twee doelpunten van dit seizoen. Daarmee staat de aanvaller al op de helft van het doelpuntenaantal dat hij afgelopen seizoen in Belgische dienst produceerde. Samenstelling: Boy van HanegemFoto's: VI Images