Topdrie landgenoten: Afellay, De Jong en MacDonald

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier het overzicht van uitblinkende landgenoten van afgelopen weekend.

Topdrie landgenoten: Afellay, De Jong en MacDonald

<br /><br /> Club Schalke 04Duel Schalke 04 -VfL Wolfsburg 3-0Datum zaterdag 6 oktober

Eindelijk breekt Ibrahim Afellay de ban. In zijn zesde duel voor Schalke 04 vindt hij het net in het duel met het VfL Wolfsburg van voormalig Schalke-coach Felix Magath. Direct na rust wordt Afellay de diepte in gestuurd en rondt hij beheerst af.

'Tegen TuS Endebrück scoorde ik al drie keer, maar dat was tijdens een vriendschappelijk duel. Dit was toch wel even anders', vertelt de opgeluchte Afellay. Trainer Huub Stevens complimenteerde de aanvaller na afloop. 'Het was een klasse-goal.'

De Nederlandse coach heeft met de van Barcelona overgekomen dribbelaar bovendien goud in handen. De Oranje-international vormt een bliksemafleider voor spits Klaas-Jan Huntelaar.

Bekijk hier de beelden.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Juist op het moment dat een doelpunt broodnodig is, maakt Luuk de Jong het waar. De eerste weken in Duitsland leveren de miljoenenaankoop van FC Twente voornamelijk kritiek op. Behalve een kritische kijk op zijn voetballende vermogen, is ook de achterblijvende productiviteit een probleem.

Zondagmiddag verlicht De Jong de druk op zijn schouders een beetje door opportunistisch achter een lange bal aan te sprinten. Door een verschrikkelijk verdedigend optreden bij Eintracht Frankfurt krijgt hij de kans zijn tweede competitiedoelpunt (in zes duels) te laten aantekenen. De blijdschap is er niet minder om.

Bekijk hier de beelden.


&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Niet Tim Cahill of Thierry Henry, maar de Nederlander Sherjill MacDonald (27) is zaterdagavond de uitblinker in het duel met New York Red Bulls. In de 64ste minuut opent hij de score door gebruik te maken van zijn snelheid en beheerst binnen te schuiven en een klein kwartier voor tijd betekent zijn 2-0 (met een uiterste krachtsinspanning tikt hij de bal in het doel) de nekslag voor Henry & co.

Met zijn twee treffers verdubbelt de voormalige aanvaller van onder meer Anderlecht, Heracles Almelo en AGOVV Apeldoorn in één klap zijn productie dit seizoen.

Bekijk hier de beelden. Samenstelling: Tim Tempelaars

Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's