Topclubs openen aanval op beleid Goes en Van Oostveen

Reacties

Onder aanvoering van de drie topclubs heeft de Eredivisie CV zich vorige week naar de KNVB gericht om opheldering te krijgen over het gevoerde technisch beleid van de laatste jaren.

Topclubs openen aanval op beleid Goes en Van Oostveen

Ajax, PSV en Feyenoord vinden dat de bond nu eindelijk eens een vervolg moet geven aan het congres van 15 december 2014. Dat congres heeft negen maanden na dato nog altijd niet geleid tot concrete plannen of voorstellen om het niveau van het Nederlandse voetbal op te krikken.

Met name de directieleden Jeroen Slop (Ajax), Peter Fossen (PSV) en Mark Koevermans (Feyenoord) wendden zich tijdens de laatste vergadering van de clubs rechtstreeks tot ECV-voorzitter Henk Kivits om deze zorgen over te brengen op de KNVB, waar Kivits saillant genoeg lid is van de raad van commissarissen. De topclubs wijzen erop dat algemeen directeur Bert van Oostveen en technisch manager Jelle Goes verantwoordelijk zijn voor de uitwerking van nieuwe ideeën en initiatieven, maar dat de bond sinds 15 december vorig jaar niet verder is gekomen dan wat uitlatingen van Goes in een interview met het Algemeen Dagblad.

Die gaf daar aan dat hij werkgroepen wil formeren om tot een thematische aanpak van de vastgestelde problemen te komen. Ook was hij van plan om sportbonden in Duitsland, Australië en Nieuw-Zeeland te bezoeken, maar tot dusverre is niemand bij de Eredivisie-clubs op de hoogte van de resultaten daarvan.

Danny Blind nam het afgelopen zomer van Guus Hiddink, tot onvrede van de ECV.
Danny Blind nam het afgelopen zomer van Guus Hiddink, tot onvrede van de ECV.

Ook is het de ECV een doorn in het oog dat Guus Hiddink door de KNVB is ontslagen. Hij had in de ogen van de clubs – los van zijn activiteiten als bondscoach – een belangrijke voortrekkersrol kunnen vervullen bij de ontwikkeling en eventuele implementatie van nieuwe initiatieven om het Nederlandse voetbal een kwaliteitsimpuls te bezorgen.

Tijdens de bijeenkomst van de ECV van afgelopen week bleek eens te meer de frustratie over het feit dat met het ontslag van Hiddink alle aandacht kwam te liggen op de prestaties van het Nederlands elftal en totaal niet op de structurele problemen waarmee dit land op voetbalgebied te kampen heeft. Kivits is nu gevraagd de bezorgdheid hierover neer te leggen bij de bestuurders van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.