Topaanvallers nog weinig rendabel voor Hércules

Het gepromoveerde Hércules Alicante had vóór dit seizoen in de strijd om lijfsbehoud alle pijlen gericht op de drie zomerversterkingen in de voorste linie: Nelson Valdéz (Borussia Dortmund), David Trezeguet (Juventus) en Royston Drenthe (foto, gehuurd van Real Madrid).

Topaanvallers nog weinig rendabel voor Hércules

Een onverdeeld succes is het niet gebleken, aangezien trainer Esteban Vigo zelden over deze complete voorhoede kon beschikken. El tridente imposible, kopte de lokale krant Las Provincias vorige week, verwijzend naar het feit dat Valdéz, Trezeguet en Drenthe pas zes keer de driemansaanval van Hércules Alicante hebben gevormd.

Al deze wedstrijden hadden plaats vóór de winterstop. Drenthe zag zijn bijdragen nadien afnemen door het beruchte loonconflict, daarna ontbrak de ex-Feyenoorder ook geregeld vanwege blessures en om tactische redenen.

Valdéz is momenteel geblesseerd. Slechts Trezeguet ontspringt de malaise; sinds zijn komst miste de Fransman slechts één duel. Scoren doet hij de laatste periode evenwel nauwelijks. In de zes wedstrijden mét El Tridente verzamelde Hércules Alicante tien punten, een gemiddelde van 1,7 per duel.

In de overige negentien ontmoetingen bedraagt het moyenne 0,8 punt. Tijdens drie van die wedstrijden had coach Vigo wel het trio tot zijn beschikking, maar liet hij ten minste één vedette vanaf de bank starten.

Woensdagavond gaat de ploeg van Drenthe op bezoek bij Villarreal. Hércules kan door de blessure van Valdéz niet beschikken over El Tridente in het duel met de huidige nummer vier van de Primera División.

Datum Tegenstander Resultaat
11-09-2010 Barcelona 2-0
19-09-2010 Valencia 1-2
18-10-2010 Villarreal 2-2
14-11-2010 Real Sociedad 2-1
06-12-2010 Deportivo La Coruña 0-1
12-12-2010 Málaga 4-1


Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's