Toornstra: 'Wouters verdient vertrek door de voordeur'

Reacties

Dat Jan Wouters na dit seizoen stopt als trainer van FC Utrecht, kwam voor aanvoerder Jens Toornstra als een verrassing. De middenvelder ziet geen aanwijsbare reden voor het vertrek van de oud-international.

Toornstra: 'Wouters verdient vertrek door de voordeur'

Wouters is al sinds 2009 werkzaam in Utrecht, waar hij aanvankelijk buiten de schijnwerpers opereerde als assistent van Ton du Chatinier en Erwin Koeman. Nadat Koeman in oktober 2011 plotseling was opgestapt, nam Wouters het roer over. Na bijna drie seizoenen is hij echter toe aan een nieuwe uitdaging.

Volgens Toornstra heeft de oud-international niets laten merken over zijn vertrekplannen. 'Voor de training werden we met z'n allen bij elkaar geroepen. Op dat moment wisten we nog van niets', zegt hij in gesprek met Voetbal International. 'De trainer gaf aan dat hij na dit seizoen vertrekt. Dat kwam voor ons als een verrassing, omdat de verstandhouding goed is geweest.'

Met Wouters op de bank plaatste FC Utrecht zich vorig seizoen onverwacht via de play-offs voor de Europa League. In de huidige jaargang zette het verval echter in. Lange tijd dreigden zelfs de play-offs voor promotie/degradatie. Pas na de 2-1 zege op Heracles Almelo van afgelopen zondag zijn er geen sportieve zorgen meer in Stadion Galgenwaard.

Vanwege het behoudende spel en zijn weinig mediagenieke persoonlijkheid begonnen er in de Domstad steeds meer twijfels te ontstaan over Wouters. Toch repte algemeen directeur Wilco van Schaik donderdagmiddag met geen negatief woord over de scheidende trainer. Terecht, vindt Toornstra: 'Wouters verdient het door de voordeur te vertrekken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.