Toornstra velt zijn oude ploeg ADO in gezapig lunchduel

ADO Den Haag heeft de vormcrisis niet kunnen keren. Op bezoek bij FC Utrecht verloor het voor de derde keer op rij. Een doelpunt van oude bekende Jens Toornstra deed de bezoekers de das om: 1-0.

Hoewel ADO zonder zijn geschorste clubtopscorer Danny Holla (tien goals) aan het treffen begon, startte de ploeg niet onverdienstelijk. Holla's vervanger Aaron Meijers was meermaals betrokken bij een aanval van de Hagenaars. Er vielen twee kansen te noteren in het eerste bedrijf, dat verder nagenoeg geen hoogtepunten kende.

Twee keer behoedde Robbin Ruiter FC Utrecht in de eerste helft voor een achterstand. Eerst bracht de doelman redding op een schot van Santi Kolk en even later tikte hij een kopbal van Kevin van Duinen over de lat. Aan de andere kant verrichtte de jubilerende Gino Coutinho (honderdste Eredivisieduel) goed keeperswerk toen voormalig ADO-middenvelder Jens Toornstra gevaarlijk werd. De tweede helft begon FC Utrecht een stuk enthousiaster dan de bezoekers. Binnen een handvol minuten waren er verschillende mogelijkheden voor wederom Toornstra, maar na tien minuten was die storm alweer overgewaaid en overheerste weer de gezapigheid van voor rust.

Dat veranderde in de 71ste minuut, toen Toornstra zijn oude ploeg alsnog pijn deed. ADO-doelman Coutinho kon nog redding brengen op een inzet van Nana Asare, maar was kansloos toen de aanvoerder van FC Utrecht in de rebound de bal bij Toornstra afleverde.

Door de overwinning komen de Domstedelingen weer op gelijke hoogte met FC Twente, dat nog wel door een beter doelsaldo vijfde blijft. ADO Den Haag blijft achtste, maar kan achterhaald worden door NEC als de Nijmegenaren thuis winnen van AZ (aanvang 14.30 uur).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.