Toornstra schiet Kozakken Boys pas in verlenging uit beker

Jens Toornstra heeft FC Utrecht weten behoeden voor een afgang in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De middenvelder schoot zijn ploeg in de verlenging naar de volgende ronde tegen Kozakken Boys: 1-2.

De koploper van Topklasse Zaterdag, met de voormalige Feyenoord-middenvelders Danny Buijs en Theo Lucius in de basis, bleek een ware plaag voor de Eredivisionist. Voor rust opende aanvaller Arif Irilmazbilek de score in Werkendam door met een bekeken schot de 1-0 achter doelman Robbin Ruiter te schieten.

Door de achterstand zette Utrecht na de rust duidelijk een tandje bij, wat na ruim een uur resulteerde in de gelijkmaker van Jacob Mulenga. De Zambiaan schoot de bal hoog in het dak van het doel van keeper Mathijs Donatz, die dit seizoen samen met zijn trainer Dogan Corneille overkwam van Alphense Boys, de club waar Toornstra zijn jeugdopleiding genoot.

Na de gelijkmaker hield de druk van Utrecht aan, waarbij zelfs de paal redding moest brengen. Toornstra mikte kort voor tijd met scherp, maar zag zijn vrije trap op de paal belanden. In de verlenging pikte Toornstra alsnog zijn doelpunt mee, waarmee hij de eindstand bepaalde.