Toornstra: 'Net zo bepalend zijn als bij ADO en FC Utrecht'

Reacties

Jens Toornstra maakt naar verwachting zondag in het competitieduel bij FC Twente zijn debuut voor Feyenoord. De 25-jarige middenvelder zegt hersteld te zijn van zijn rugblessure.

Toornstra: 'Net zo bepalend zijn als bij ADO en FC Utrecht'

Hij kwam probleemloos door de medische keuring en tekende maandag vervolgens een vierjarig contract in Rotterdam-Zuid. De transfer die dit weekend al werd bevestigd door FC Utrecht is daarmee helemaal rond.

'Ik kijk er heel erg naar uit om voor Feyenoord te gaan spelen', liet Toornstra bij zijn presentatie weten. 'Vanaf het eerste gesprek met technisch directeur Martin van Geel en trainer Fred Rutten had ik een goed gevoel bij deze club. Het is een grote eer voor deze topclub te mogen gaan spelen.'

In de gesprekken die Toornstra voerde met Van Geel en Rutten is hem verteld dat hij de concurrentiestrijd op het middenveld moet aangaan. 'Er zijn mij geen toezeggingen gedaan, dat spreekt voor zich', aldus Toornstra. 'Ik hoop dat ik bij Feyenoord net zo bepalend kan worden als ik bij ADO Den Haag en FC Utrecht was.'

De transfersom van drieënhalf miljoen euro wordt door Feyenoord in termijnen betaald. Van een deel van dat bedrag gaat twintig procent naar ADO Den Haag. De club die Toornstra in januari 2013 aan FC Utrecht verkocht, bedong bij die transfer een doorverkooppercentage, waardoor het zo'n half miljoen euro tegemoet kan zien.

De middenvelder kan donderdag nog niet meedoen in het Europa League-duel met Zorya Luhansk. Het competitieduel bij FC Twente wordt zodoende een saillant debuut voor Toornstra: de Enschedese club had namelijk óók interesse in hem. Feyenoord verloor afgelopen weekend in eigen huis nog met 2-1 van (nota bene) FC Utrecht, Toornstra kwam door zijn rugblessure niet in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.