Toornstra: 'Jong SC Cambuur-uit was het dieptepunt'

Reacties

Jens Toornstra heeft zich bij Feyenoord op knappe wijze terug in het elftal geknokt, nadat hij eerder dit seizoen totaal uit beeld was geraakt. Als basisspeler voelt hij zich herboren.

Toornstra: 'Jong SC Cambuur-uit was het dieptepunt'

Tussen eind september en begin februari stond de 27-jarige aanvaller annex middenvelder slechts een keer in de basis. Het dieptepunt van die periode ligt nog vers in zijn geheugen. 'Jong SC Cambuur-uit op een waterkoude maandagavond in een donker Leeuwarden', herinnert hij zich in gesprek met Voetbal International.

De ex-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht dacht in de winterstop verlossing te krijgen door een transfer naar 1899 Hoffenheim. 'Alfred Schreuder, toen bij Hoffenheim assistent van Huub Stevens, belde me me op en schetste een goed beeld van die club. Ik werd er wel enthousiast van. Je praat toch over de Bundesliga, een Europese topcompetitie. Als Feyenoord "ja" had gezegd, waren we er wel uitgekomen.'

Maar Feyenoord zei nee, omdat de club met Lex Immers (Cardiff City) al een andere aanvallende middenvelder had laten gaan. In Rotterdam-Zuid knokte Toornstra zich vervolgens terug in het team, hoewel hij zich nog geen basisspeler voelt. 'Bij een topclub als Feyenoord kun je niet zeggen dat je basisspeler bent.'

Lees in de nieuwe Voetbal International, die morgen in de winkels ligt en je hier kunt bestellen, het volledige interview met Jens Toornstra.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.