Toni en Lahm krijgen forse boetes van Bayern

Bayern München heeft Philipp Lahm en Luca Toni fors beboet. De verdediger was kritisch in een interview met de Süddeutschen Zeitung en de Italiaanse aanvaller had verongelijkt het stadion verlaten tijdens het thuisduel met Schalke 04 (1-1) na in de rust te zijn gewisseld door coach Louis van Gaal voor Arjen Robben.

Toni en Lahm krijgen forse boetes van Bayern

Zondag moesten beide spelers op het matje komen en hoorde een hoge boete eisen door voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en Van Gaal. De club weigerde bedragen te noemen, maar liet wel los dat Lahm de hoogste boete had ontvangen die Bayern ooit een speler oplegde. Volgens Bild zou de back 50.000 euro moeten betalen.

Lahm bekritiseerde het aankoopbeleid waarin hij de leiding een gebrek een filosofie verweet. Bayern noemde de woorden van de Duits international en het gedrag van Toni onaanvaardbare schending van de discipline. 'Lahm heeft de regels van de club overtreden door een interview te geven dat niet was toegestaan door de club, bovendien is het contractueel vastgelegd dat spelers in het openbaar geen kritiek mogen hebben op de club, de trainer of medespelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen