Toney scoort bij rentree en helpt Brentford om zeer zwakke serie te doorbreken

Ivan Toney heeft zijn rentree bij Brentford zaterdagavond opgeluisterd met een doelpunt. De aanvaller keerde terug van een schorsing en deed voor het eerst sinds mei vorig jaar weer mee in de Premier League. In West-Londen tekende hij voor de gelijkmaker tegen Nottingham Forest. Zijn ploeg won de wedstrijd nog.

Brentford
Brentford
3 - 2
Nottingham Forest

De Tricky Trees leken Toney's terugkeer maar wat graag te willen bederven, al heel snel kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een minuut of twintig kwam het moment waar Toney al die tijd naar had uitgekeken. Hij eiste een vrije trap op en schoot hem laag in de hoek. Zo was hij meteen weer belangrijk voor de ploeg van manager Thomas Frank.

Dat was hij vorig seizoen ook, met in totaal twintig goals in de Premier League. Deze zomer kreeg hij een maandenlang speelverbod van de FA, omdat hij geld had ingezet op een groot aantal voetbalwedstrijden. Engelse profvoetballers mogen dat niet.

Na de gelijkmaker kwam Brentford uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Ben Mee zette de Londenaren na een klein uur spelen op voorsprong, waar ze niet lang van konden genieten: vijf minuten later was het alweer 2-2. Op de gelijkmaker van Chris Wood had Brentford dan weer snel een antwoord: Neal Maupay besliste de wedstrijd met de 3-2. Na vijf nederlagen op rij proeven The Bees dus weer het zoet van een overwinning.