Tomasson schiet Denen op voorsprong

Op slag van rust heeft Denemarken de leiding genomen tegen Uruguay. Het doelpunt kwam voor rekening van Jon Dahl Tomasson, de aanvallende middenvelder die Feyenoord na dit seizoen verruilt voor AC Milan.

Uruguay en Denemarken leken vanaf de aftrap voor een waar spektakelstuk te gaan zorgen. Binnen een mum van tijd stapelden de kansen zich voor beide ploegen in een rap tempo op. Dennis Rommedahl krulde van buiten het strafschopgebied zo'n drie meter naast, waarna Alvaro Recoba namens de Uruguayanen luttele minuten later een vrije trap maar net langs het Deense doel schoot. Na een kwartier spelen imiteerden beide ploegen elkaar opnieuw. Ebbe Sand kopte namens Denemarken op de lat, Gustavo Varela voor Uruguay in de handen van doelman Thomas Sörensen.

Na de flitsende en veelbelovende openingsfase zakte het duel, gespeeld in de Zuid-Koreaanse industriestad Ulsan, echter wat in. Met het meeste balbezit voor de Zuid-Amerikanen, hielden beide ploegen elkaar er in evenwicht. Kansen bleven nagenoeg uit en beide ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan. Jon Dahl Tomasson dacht daar anders over. De Feyenoorder, die twee minuten voordien al een strafschop claimde, schoot op slag van rust een assist van Jesper Grønkjær feilloos binnen: 0-1.