Tomasson: 'Natuurlijk gaat het snel, maar soms gaat dat zo'

Jon Dahl Tomasson is blij met de volgende stap in zijn prille trainersloopbaan. De Deense oefenmeester is pas een half jaar werkzaam als eindverantwoordelijke, maar maakt per direct de overstap naar Roda JC Kerkrade.

Tomasson: 'Natuurlijk gaat het snel, maar soms gaat dat zo'

'Natuurlijk gaat het snel, maar soms gaat dat zo', zei de Deen bij de NOS op Radio 1. In Rotterdam begon de oud-speler van onder meer SC Heerenveen, Feyenoord en AC Milan afgelopen zomer aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Met Excelsior sloot hij de eerste seizoensheft van de Jupiler League af met de zevende plaats.

In Limburg wacht zijn eerste klus op het hoogste niveau. De doelstelling is duidelijk voor Tomasson. 'Iedere trainer wil graag mooi voetbal spelen, ik ook. Maar uiteindelijk gaat het altijd om presteren en dat is ook waarvoor ik ben gehaald', aldus de 112-voudig Deense international, die in het Parkstad Limburg Stadion Ruud Brood opvolgt.

In Kerkrade tekent Tomasson een contract dat hem 3,5 jaar bindt aan de club. 'Daar spreekt enorm veel vertrouwen uit, zeker in deze periode. In eerste instantie moeten we omhoog klimmen. Op de achtergrond zijn we bezig met de periode erna. Maar de focus is nu: presteren vanaf dag 1.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen