Toivonen wil zijn transfervrije status niet zomaar opgeven

Ola Toivonen en PSV zijn nog steeds in gesprek over de toekomst van de Zweed. De 27-jarige Zweed kan zijn contract verlengen, maar twijfelt omdat hij komende zomer transfervrij kan vertrekken.

Toivonen wil zijn transfervrije status niet zomaar opgeven

'Daarom is het logisch dat we er de tijd voor nemen, want Ola geeft dus mogelijk een transfervrije status op', zegt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. 'Het standpunt van PSV is duidelijk en de aanbieding is goed, maar het moet ook voor Ola goed zijn. Het heeft geen zin om een overeenkomst te sluiten waar één van de betrokken partijen niet gelukkig mee is.'

Toivonen kwam dit seizoen in dertien van de veertien competitieduels in actie. Zeven keer startte de Zweed in de basis en zes keer was hij invaller. Omdat Toivonen ook nog in twee bekerwedstrijden zijn opwachting maakte, mag de middenvelder annex aanvaller in ieder geval dit seizoen niet meer voor Jong PSV uitkomen.

Met de toetreding van Jong PSV en de andere beloftenteams tot de Jupiler League is afgesproken dat spelers die vijftien keer of meer speelden in de hoofdmacht, niet meer in aanmerking komen voor duels in de beloftenteams.

Onlangs liet Raiola nog weten dat Toivonen al niet meer voor een degradatie hoefde te vrezen. 'We hebben een goed gesprek gehad met PSV, waarin het dreigement - of hoe je het ook noemen wilt - van tafel is gehaald. PSV ziet in dat ze Toivonen moeten beoordelen op zijn sportieve waarde en niet of hij wel of niet openstaat om zijn contract te verlengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen