Toivonen verrassend snel terug bij de Zweedse selectie

Tot verbazing van PSV is de pas herstelde Ola Toivonen direct weer opgeroepen voor de nationale ploeg van Zweden. De aanvallende middenvelder kampte met een hamstringblessure en maakte afgelopen zaterdag, na een afwezigheid van vijf maanden, tegen RKC (2-0 winst) zijn rentree in de basisopstelling van PSV.

Toivonen verrassend snel terug bij de Zweedse selectie

'Ik heb nergens last meer van', aldus Toivonen in Voetbal International. 'Ik ben blij dat ik direct weer opgeroepen ben. Als het niet verstandig was, zou ik niet zijn gegaan. Er is een gesprek geweest tussen PSV en de bondscoach en alles is goed afgestemd.'

Zweden speelt in de interlandperiode twee duels. Vrijdag ontvangt het Ierland in het kader van de WK-kwalificatie, terwijl de ploeg van bondscoach Erik Hamrén de dinsdag daarna een oefeninterland speelt tegen Slowakije. Toivionen zal tegen Ierland speeltijd krijgen, maar laat het duel met Slowakije wel aan zich voorbij gaan.

TytonPrzemyslaw Tyton kreeg vanwege de afmelding van Manchester United-doelman Tomasz Kuszczak een uitnodiging voor de WK-kwalificatieduels van Polen met Oekraïne en San Marino. De reservedoelman van PSV was aangenaam verrast door het telefoontje van bondscoach Waldemar Fornalik.

'Ik ben er heel blij mee', aldus Tyton. 'Ik wist niet dat er een blessuregeval was, dus het telefoontje was wel een verrassing. Dat ik er in eerste instantie niet bij zat, was overigens géén verrassing. Ik speel namelijk nog steeds niet bij mijn club.'

De 26–jarige Tyton heeft nog een driejarig contract in Eindhoven, maar wil ondanks zijn reserverol nog niets kwijt over een eventueel vertrek. 'Na het seizoen gaan we praten, nu is nog niet het juiste moment iets te zeggen', besluit de Pool.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen