Toivonen neemt PSV bij de hand in Heerenveen

SC Heerenveen maakte het PSV meer dan lastig, maar bleef illusie armer achter in Friesland. Ola Toivonen maakte met een schitterende knal het verschil (1-3).

Op papier mocht van PSV in aanvallend opzicht veel verwacht worden. Met de komst van Marcus Berg (Hamburger SV) en Jeremain Lens (AZ) investeerde de Eindhovense formatie in de zomer in aanvalskracht. Maar in de eerste helft tegen SC Heerenveen bleek de praktijk weerbarstig. PSV kwam niet veel verder dan een gevaarlijke vrije trap van Balázs Dzsudzsák.

Na rust kwam PSV beter voor de dag in het Abe Lenstra Stadion. De Eindhovense ploeg zette SC Heerenveen vroeger onder druk. Dat resulteerde als na zeven minuten in de tweede helft in de openingstreffer van Toivonen. De Zweedse aanvaller veroverde zelf de bal op het middenveld en rondde met het hoofd uiteindelijk de aanval ook knap af. SC Heerenveen was in de eerste helft de betere ploeg geweest en toonde ook na de 0-1 veerkracht. Milan Kopic revancheerde zich voor het balverlies bij de PSV-treffer door na ruim een uur uit een corner van Roy Beerens hard raak te koppen.

Zowel SC Heerenveen als PSV wilde geen genoegen nemen met een punt. Een aantrekkelijke wedstrijd was het resultaat met gevaarlijke momenten voor beide doelen. Juist op het moment dat Danny Koevermans aan de zijlijn klaar stond om als breekijzer voor PSV in het veld te komen, kwam de verlossende treffer.

Met een knal van ruim twintig meter zette de Zweed in de 82ste minuut PSV op koers van een goede start van het seizoen. SC Heerenveen-keeper Kenny Steppe was kansloos, zoals hij ook gen antwoord had op de droge knal van Orlando Engelaar in de blessuretijd.