Toivonen maakt ook tegen FC Utrecht het verschil

PSV boekte een even moeizame als verdiende overwinning op FC Utrecht. Aanvoerder Ola Toivonen maakte in Eindhoven het verschil (1-0).

Toivonen kwam met een goed gevoel terug na zijn interlandverplichtingen, zo constateerde trainer Fred Rutten tevreden. De Zweed, die dinsdag Nederland (3-2) het nakijken gaf, bracht in het shirt van PSV dat goede gevoel tot uitdrukking.

In de 71ste minuut maakte Toivonen de even bevrijdende als terechte openingstreffer voor PSV. De aanvallende middenvelder gaf FC Utrecht-doelman Rob van Dijk met een bekeken schot van buiten het strafschopgebied het nakijken.

Hoewel de score mager uitviel, viel er weinig af te dingen op de overwinning van PSV. De Eindhovense formatie had echter moeite de kansen om te zetten in doelpunten, zoals al duidelijk werd na zeven seconden. Dries Mertens slaagde er niet in tegen zijn oude club PSV een bliksemstart te bezorgen.

PSV kwam daarnaast ook enkele keren goed weg. Zo was FC Utrecht-aanvoerder Nana Asare in de eerste helft dicht bij een doelpunt na een slippertje van Andreas Isaksson, die in blessuretijd nog geweldig reageerde op een slim balletje van Edouard Duplan.

Voor FC Utrecht was het leed niet geleden met alleen de nederlaag. Marcus Nilsson verdween twee minuten voor einde met een rode kaart naar de kleedkamer. De Zweedse verdediger werd bestraft voor het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Tim Matavz.

Door de nipte zege verkleinde PSV de achterstand op koploper AZ tot twee punten. FC Utrecht blijft veroordeeld tot het rechterrijtje. Foto: VI Images