Toivonen hoeft niet meer te vrezen voor spelen in Jong PSV

Ola Toivonen heeft van PSV te horen gekregen dat zijn toekomst in de A-selectie niet afhankelijk is van het wel of niet verlengen van zijn contract. Dat meldt Mino Raiola, zaakwaarnemer van de Zweed.

Toivonen hoeft niet meer te vrezen voor spelen in Jong PSV

'We hebben een goed gesprek gehad met PSV, waarin het dreigement - of hoe je het ook noemen wilt - van tafel is gehaald', aldus Raiola. 'PSV ziet in dat ze Toivonen moeten beoordelen op zijn sportieve waarde en niet of hij wel of niet openstaat om zijn contract te verlengen.'

PSV hoopt de verbintenis met Toivonen open te breken om te voorkomen dat de aanvallende middenvelder in de zomer van 2014 transfervrij de deur uitloopt. Eerder kreeg hij te horen dat hij mogelijk teruggezet zou worden naar Jong PSV, als een nieuw contract niet wordt ondertekend.

PSV liet deze week weten dat Toivonen zijn besluit vóór de play-offs van Zweden tegen Portugal om een WK-ticket, die op 15 en 19 november worden gespeeld, kenbaar moest maken. Maar daar is geen sprake van, meldt Raiola. 'De status op dit moment is dat we werken aan een oplossing. Die kan zijn bijtekenen of niet bijtekenen. Alleen bij een goede oplossing is er een basis voor een verdere samenwerking.'

'PSV heeft een voorstel gedaan en Ola heeft dat in beraad. En of hij nu een week, tien dagen of drie weken hierover nadenkt is van ondergeschikt belang. Wij voelen geen druk. Voor de interlandperiode valt er in ieder geval geen beslissing', besluit Raiola, die wil benadrukken dat de gesprekken met PSV in goede harmonie verlopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen