'Togo stuurde nepelftal naar oefenduel met Bahrein'

Op 7 september won Bahrein moeiteloos met 3-0 een oefenduel met Togo. Het vermoeden bestaat dat het Afrikaanse land niet de nationale ploeg stuurde, maar een nepteam.

'Togo stuurde nepelftal naar oefenduel met Bahrein'

Direct na de wedstrijd liet Bahrein-coach Josef Hickersberger (foto) al weten dat hij verrast was door de zwakte van de Togolese nationale ploeg en omschreef het duel als saai. Het was een gemiste kans dat hij zijn elftal niet in een echte krachtmeting aan het werk had kunnen zien.

Nader onderzoek wijst uit dat Hickersberger het niet verkeerd zag. 'Niemand heeft me ooit geïnformeerd over deze wedstrijd', reageerde Christopher Chao, minister van Sport van Togo op de vraag uit Bahrein wat er met de nationale ploeg nu precies aan de hand was. 'We gaan dit tot de bodem uitzoeken.'

Sjeik Ali bin Khalifa Al Khalifa, president van de voetbalbond van Bahrein, vertelde aan Gulf Daily News dat aan alle officiële voorwaarden en afspraken was voldaan toen de wedstrijd met de Togolese voetbalbond werd vastgelegd. Hij beschikt over getekende papieren van zijn collega's uit Togo.

Daarbij zit een lijst met twintig spelers die Togo's nationale ploeg zouden vertegenwoordigen. Vlak voor de aftrap van de wedstrijd op 7 september overlegden de Afrikanen een lijst met daarop achttien namen die alle afweken van de eerder ontvangen lijst.

Bekijk hier al onze video's