Toevalstreffer Lucius bezorgt PSV punt

Het 1-1 gelijkspel bij Auxerre biedt PSV voldoende perspectieven voor een Europese vervolg. Maar door het teleurstellende optreden én het uitvallen van Arjen Robben was de balans niet helemaal positief.

'We moeten hier een stevige basis leggen', stelde trainer Guus Hiddink vooraf vast. Maar getuige de aanvallende onmacht maakte 'zijn' PSV geen moment aanspraak op een bemoedigend resultaat. De Eindhovense formatie leek zich eigenlijk in zijn handen te mogen wrijven met een kleine nederlaag.

PSV-keeper Ronald Waterreus werd vanaf de eerste minuten op de proef gesteld. Auxerre-spitsen Djibril Cissé en Bonaventure Kalou faalden in de afwerking. Het enige Franse doelpunt kwam op naam van Teemu Tainio. De Finse middenvelder kon kort voor rust door een dekkingsfout van Mark van Bommel vrij bij tweede paal scoren.

Het aantal kansen van PSV stond in schril contrast met het aantal dat Auxerre creëerde. In de eerste helft was de Eindhovense club slechts één keer dichtbij een doelpunt. De inzet van Arjen Robben werd gekeerd door Fabien Cool, die na die 25ste minuut nauwelijks meer op de proef werd gesteld. Het was ook een van de laatste wapenfeiten van Robben. De international verdween na ruim een half uur van het veld. Bij een rush liep de linkspoot een hamstringblessure op. Gevreesd wordt dat hij met een spierscheuring voor langere tijd uit de roulatie is.

PSV leek zich neer te leggen bij de kleine nederlaag. Maar dankzij een toevalstreffer van Theo Lucius in de 72ste minuut vertrok de Eindhovense ploeg met een bijzonder mooi resultaat Auxerre. Een van richting veranderd schot van Young-Pyo Lee werd met moeite gekeerd door Cool, die in de rebound kansloos was op de inzet van Theo Lucius. Daarmee leverde het moeizame UEFA Cup-avondje van PSV in het Abbé Deschamps toch een bevredigend resultaat op.