Toekomst herstelde Afellay bij Barcelona uiterst onzeker

Ibrahim Afellay is teruggekeerd bij Barcelona om duidelijkheid te krijgen over zijn fysieke gesteldheid. De 27-jarige aanvallende middenvelder revalideerde de afgelopen drie maanden van een spierblessure in zijn geboorteplaats Utrecht en is in de Catalaanse hoofdstad om in samenspraak met de medische staf van Barcelona te bepalen hoe hij ervoor staat.

Toekomst herstelde Afellay bij Barcelona uiterst onzeker

Het seizoen 2012/13 werd voor Afellay niet wat hij zich er van had voorgesteld. De 44-voudig international had tijdens een verhuurperiode aan Schalke 04 moeten bewijzen dat hij nog altijd goed genoeg is om in Barcelona om een basisplaats te strijden, maar door verschillende blessures kwam hij slechts vijftien keer in actie voor de nummer vier van de Bundesliga.

Hoewel Afellay inmiddels vrijwel volledig fit is, tast hij vooralsnog in het duister over zijn toekomst. Ondanks een tot 2015 doorlopend contract ligt het in de verwachting dat Barcelona hem deze zomer van de hand wil doen. Met de aanstaande transfer van Neymar en geruchten over de komst van meer versterkingen zijn de kansen op speeltijd in Camp Nou tot een minimum gedaald.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen