Toekomst Femi Ajilore gekoppeld aan die van Maaskant

FC Groningen is bezig aan een opmerkelijke opmars en is na de winterstop opgeklommen naar de negende plaats. Opvallende verschijning in het elftal van trainer Robert Maaskant is Femi Ajilore. Toch is het niet zeker dat de 28-jarige middenvelder ook na dit seizoen nog in de Euroborg speelt.

Toekomst Femi Ajilore gekoppeld aan die van Maaskant

De van een zware hamstringblessure herstelde Nigeriaan speelt naast Rasmus Lindgren als controleur op het middenveld. Een luxe voor de man die deze winter nog mocht vertrekken en tot voor kort werd gezien als 'de grootste miskoop uit de clubgeschiedenis.'

'Het klopt dat ik weg mocht in de winter, maar ik ben gebleven en heb mijn kans gepakt. Nu wil ik het ook goed afmaken', aldus Ajilore (op de foto met Youness Mokhtar van PEC Zwolle), die vorig seizoen bij gebrek aan speelminuten nog op huurbasis voor het Deense Brøndby IF speelde.

Zo kan het zijn dat de duurste aankoop in de clubhistorie – Ajilore kwam in 2008 voor 3,3 miljoen euro over van FC Midtjylland – het huidige Groningen alsnog bij de hand neemt. De Nigeriaan beschikt echter over een aflopend contract en beraadt zich over zijn toekomst. Van Groningen hoorde hij nog niks.

'Dat vind ik ook niet zo raar. Ik heb weinig gespeeld. We hebben geen haast. Ik heb wel een paar andere mogelijkheden, maar het zijn geen opties waar ik om sta te springen. Ik wacht af wat de club van plan is.'

De Groningse clubleiding heeft voorlopig geen haast met het verlengen van aflopende contracten. De Groningers willen eerst een beslissing nemen over trainer/coach Maaskant. Ook zijn verbintenis loopt komende zomer af, maar hij heeft nog altijd niks vernomen van de directie.

Dat Ajilore zijn aflopende contract gaat verlengen lijkt al met al niet aannemelijk. De Trots van het Noorden liet vorige week nog weten dat het in de toekomst wil inzetten op Nederlandse spelers en eigen jeugd. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen