Toda tekent bij ADO, Van der Laan vertrekt

ADO Den Haag heeft de komst van Kazuyuki Toda defintief afgerond. De Japanse middenvelder komt voor de rest van het seizoen uit voor de nummer zestien van de Holland Casino Eredivisie. ADO huurt de international van Shimizu S-Pulse. Maandag zal Toda officieel gepresenteerd worden.

Toda tekent bij ADO, Van der Laan vertrekt

De komst van Toda is in internationaal opzicht ADO's meest aansprekende versterking in de winterstop. 'In Japan is Toda een zeer populaire speler, met name als gevolg van zijn sterke optreden op het WK 2002. Hoewel hij aanvankelijk om privéredenen afzag van een transfer, heeft Toda uiteindelijk toch besloten de overstap naar ADO Den Haag te maken. Wij zijn trots op het feit dat een international van zijn kaliber heeft gekozen voor onze club', legde algemeen directeur Robert Langenbach uit.

Wanneer Toda zijn debuut kan maken voor ADO is nog niet bekend. De club is bezig zijn werkvergunning te verkrijgen. Als het vlot gaat, kan Toda op 28 januari thuis tegen Roda JC al meedoen. Zo niet dan wordt Ajax uit waarschijnlijk zijn eerste optreden.

Toda is de vierde speler die tijdens de winterstop is aangetrokken door ADO Den Haag. Eerder werden verdediger Alberto Saavedra, middenvelder Tarik Oulida en aanvaller Regillio Simons vastgelegd.

Tegenover de komst van de vier spelers staat het vertrek van Arjan van der Laan. De 34-jarige middenvelder verhuist tot aan het einde van het seizoen op huurbasis naar FC Dordrecht. Komende zomer stapt hij vervolgens transfervrij over naar Dordrecht, waar hij tot medio 2005 onder contract zal staan.

Bekijk hier al onze video's