Titelverdediger Lille vergroot misère bij Marseille

Lille heeft zondagavond een zwaarbevochten zege op Olympique Marseille uit het vuur gesleept. De Franse kampioen vergrootte zodoende de zorgen bij de vicekampioen van het vorige seizoen; die nog altijd zonder overwinning is. Het hyperambitieuze Paris Saint-Germain voldeed eindelijk aan de hoge verwachtingen en versloeg Toulouse in een uitduel.

Lille - Olympique Marseille 3-2Moussa Sow (foto) tekende aan de zijde van de gastheren voor zowel de openingstreffer als de winnende 3-2. Het eerste doelpunt van de spits viel na vijftien minuten, zijn tweede goal was een benutte strafschop een kwartier voor het laatste fluitsignaal.

Na een 1-0 ruststand boog Mathieu Valbuena met twee treffers de achterstand voor Marseille om in een voorsprong. Door de gelijkmaker van Aurélien Chedjou en de eerder genoemde winnende goal van Sow ging de Franse titelverdediger alsnog met de overwinning aan de haal.

Lille heeft na zondag zeven punten uit vier duels, terwijl Marseille het met drie schamele puntjes (drie gelijke spelen uit de eerste drie duels) moet doen.

Toulouse - Paris Saint-Germain 1-3PSG smeet deze zomer met miljoenen, maar kon de hooggespannen verwachtingen in de eerste drie duels nog niet waarmaken. Zondag boekte de miljoenenploeg een knappe zege bij het dit seizoen tot nu toe redelijk goed presterende Toulouse.

Kevin Gameiro, Mevlüt Erding en Jérémy Ménez maakten in de tweede helft een treffer van Etienne Capoue ongedaan. Door de zege beschikken de hoofdstedelingen na vier duels over zeven punten. Ook Toulouse sprokkelde tot en met zondag zeven punten. Montpellier is koploper in Frankrijk met negen punten.

Overige uitslagenStade Rennes - Caen 3-2 FC Sochaux - Saint-Etienne 2-1 Foto: VI Images