Titelstrijd Spanje: Espanyol volgende obstakel Barcelona

Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid maakten zaterdag geen fout, waardoor het ongemeen spannend blijft in de Primera División. VI zet de programma's van de drie titelkandidaten op een rij.

Real Madrid was zaterdag als eerste aan zet. Dankzij een doelpunt van Gareth Bale tien minuten voor tijd werd Real Sociedad verslagen (0-1). Atlético Madrid won thuis met dezelfde cijfers van Rayo Vallecano. Koud in het veld zorgde Antoine Griezmann tien minuten na rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Barcelona won op bezoek bij Real Betis, dat vanaf de 35ste minuut met tien man speelde. Daarna zorgden Ivan Rakitic en Luis Suárez voor de zege: 0-2.

Zondag over een week komen de drie titelkandidaten opnieuw in actie. Barcelona speelt thuis de stadsdery tegen Espanyol, terwijl Atlético Madrid op bezoek gaat bij Levante. Real Madrid wacht een thuiswedstrijd tegen Valencia.

Als Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid in het restant van dit seizoen geen punten meer laten liggen, kroont Barça zich tot kampioen. Niet het doelsaldo maar het onderling resultaat is beslissend in Spanje. En dat is in het voordeel van de Catalanen.