Titelstrijd Nederland: kan FC Twente verrassen in De Arena?

Reacties

Ajax en PSV vervolgen zondag hun jacht op het kampioenschap. Beide clubs hebben evenveel punten, maar het doelsaldo is met nog twee speelronden te gaan in het voordeel van koploper Ajax. VI zet de programma's van beide titelkandidaten op een rij.

Titelstrijd Nederland: kan FC Twente verrassen in De Arena?

Afgelopen weekend kwamen beide clubs niet in actie, aangezien toen de KNVB-bekerfinale werd gespeeld. Enkele dagen daarvoor won Ajax bij SC Heerenveen (0-2), terwijl PSV thuis te sterk was voor Vitesse (2-0). Daardoor bleef Ajax koploper, maar beslist is er nog niets.

Zelfs als de lijstaanvoerder zijn laatste twee duels wint, kan PSV nog kampioen worden. De Eindhovenaren moeten dan wel flink aan hun doelsaldo werken.  Het verschil tussen Ajax en de grote concurrent bedraagt namelijk nog altijd zes goals.

Ajax treft op 1 mei met FC Twente een ploeg die niets meer heeft om voor te spelen. Degradatiekandidaat De Graafschap heeft dat mogelijk nog wel en op de laatste speeldag staat een bezoek aan De Vijverberg op het programma. PSV speelt allereerst thuis tegen de tegen degradatie vechtende hekkensluiter SC Cambuur, waarna op 8 mei een uitduel met PEC Zwolle wacht.

Stand bovenin de Eredivisie
Club D W G V P V-T
1. Ajax 32 24 6 2 78 76-20 (+56)
2. PSV 32 24 6 2 78 79-29 (+50)
Programma Ajax
Datum Wedstrijd
01/05 Ajax - FC Twente
08/05 De Graafschap - Ajax
Programma PSV
Datum Wedstrijd
01/05 PSV - SC Cambuur
08/05 PEC Zwolle - PSV

De volledige stand en het programma van de Eredivisie zijn hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.