Titelkansen Panathinaikos afgenomen na loodzware straf

De disciplinaire commissie van de Griekse voetbalbond (HFF) heeft Panathinaikos keihard bestraft voor de supportersrellen tijdens het thuisduel met Olympiakos Piraeus van afgelopen zondag. De topper werd elf minuten voor tijd bij een 0-1 stand definitief gestaakt nadat hooligans van Panathinaikos onder meer molotovcocktails en vuurpijlen op het veld hadden geworpen en de politie te lijf was gegaan.

Titelkansen Panathinaikos afgenomen na loodzware straf

Naast een reglementaire 0-3 nederlaag kreeg twintigvoudig kampioen Panathinaikos drie punten in mindering. Hierdoor is de achterstand op titelhouder Olympiakos opgelopen tot tien punten en zijn de kampioenskansen, na een indrukwekkende serie in 2012, geminimaliseerd.

Panathinaikos, waar voormalig Jong Oranje-international Quincy Owusu-Abeyie (foto) dit seizoen voetbalt, moet bovendien een boete betalen van ruim 250 duizend euro en mag de komende vier thuiswedstrijden niet voor eigen publiek voetballen. Voor het nieuwe seizoen start Panathinaikos met twee strafpunten.

Volgens de bond heeft de club de problemen volledig aan zichzelf te wijten. Supporters van Olympiakos mochten immers niet bij het duel aanwezig zijn. Al tijdens de rust gingen fans van Panathinaikos de politie te lijf, waardoor de tweede helft met ernstige vertraging begon. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's