Titelfavoriet HJK Helsinki start met nederlaag

HJK Helsinki heeft op de eerste speeldag van het nieuwe Finse seizoen al meteen een nederlaag geleden. De titelfavoriet was niet opgewassen tegen zijn voornaamste concurrent FC Haka en verloor met 2-1.

FC Haka, waar de legendarische doelman Olli Huttunen debuteerde als trainer, kwam in de topper al snel op voorsprong door een treffer van Ville Väisänen. Vlak na de rust verdubbelde Peter Kovacs de marge. HJK kon pas in de slotfase wat terugdoen via Hannu Haarala.

Bij HJK deed zich een opmerkelijk feit voor. Voor het eerst in de geschiedenis van het Finse voetbal speelden vader en zoon in één elftal samen. Het betrof Aleksei Jeremenko en zijn zoon Aleksei Jeremenko junior. Het leeftijdsverschil tussen beide spelers is negentien jaar.

FC Inter maakte de beste indruk op de eerste speeldag. De ploeg won met 3-0 van FC Lahti. Ook nieuwkomer FF Jaro begon met een zege: 0-1 bij FC Jazz. De andere nieuweling, FF Hämeenlinna, verloor in de allerlaatste minuut bij AC Allianssi, het voormalige Atlantis FC (2-1).

Bekijk hier al onze video's