Titel Willem II toepasselijk slot van enerverend seizoen

Reacties

Na de afwezigheid van een jaar keert Willem II terug in de Eredivisie. De Tricolores wonnen zondag in eigen huis van Telstar (4-0) en profiteerden daarmee optimaal van de misstap van concurrent FC Dordrecht, dat met 1-1 gelijkspeelde in Den Bosch. Een toepasselijk slot van een enerverend seizoen.

Titel Willem II toepasselijk slot van enerverend seizoen

Afgelopen zomer stond de Tilburgse trots in de steigers. Na de vrij kansloze degradatie uit de Eredivisie moest trainer Jurgen Streppel bouwen aan een Jupiler League-waardig elftal. Kapstok werd de voor een jaar gehuurde AZ-spits Ruud Boymans. In zijn kielzog maakte ook Ali Messaoud (op de foto met Boymans) de overstap van Alkmaar naar Tilburg. Het geraamte stond, waarna Streppel zich ook nog versterkte met amateur Terell Ondaan en voormalig pupil Bruno Andrade. Een elftal om rekening mee te houden.

Toch begonnen de Tilburgers twijfelend aan het seizoen. Na een gelijkspel op de openingsdag tegen FC Den Bosch volgde een nederlaag bij VVV-Venlo. Willem II wankelde in de Jupiler League nieuwe opzet, waar geen enkele wedstrijd een zekerheidje was. Zo werd er vrij eenvoudig gewonnen van Sparta Rotterdam, FC Volendam en Excelsior maar werden er net zo makkelijk puntjes verspeeld tegen Fortuna Sittard, FC Emmen en Telstar. Willem II ontpopte zich tot één van de meest amusante ploegen in de competitie, maar erg stabiel was het volgens Streppel nog niet. Niet Willem II maar het verrassende FC Dordrecht was dan ook lang de koploper in de winterstop.

Winterversterking Denny Landzaat met Willem II-trainer Jürgen Streppel.
Winterversterking Denny Landzaat met Willem II-trainer Jürgen Streppel.

Een sensatie hing in de lucht. Gerenommeerde clubs als Sparta Rotterdam, De Graafschap en VVV-Venlo haakten één voor één af voor een mogelijke titel. Willem II bungelde een paar keer aan een dun koord, maar behield de aansluiting. Met opnieuw versterkingen uit Alkmaar, de verbannen Jonas Heymans en de meetrainende Denny Landzaat, werd de aanval ingezet.

Terwijl het moegestreden FC Dordrecht wat haarscheurtjes begon te vertonen, werd Willem II alsmaar sterker. De laatste nederlaag werd op 24 januari geleden bij VVV-Venlo (0-1), van de laatste negen duels werden er maar liefst acht gewonnen. Sleutelduel was het treffen op 4 april. In Tilburg bleek Willem II vele malen te groot voor FC Dordrecht (3-1) waardoor het de koppositie overnam en een voorschot nam op de titel. Deze werd in eigen huis tegen Telstar veiliggesteld.

Uiteindelijk hadden de Tricolores aan 76 punten genoeg om de titel in de Jupiler League veilig te stellen. Met maar 37 tegendoelpunten is Willem II de minst gepasseerde ploeg in de Eerste Divisie, in aanvallend opzicht was alleen FC Dordrecht beter. Ruud Boymans bleek de kapstop waar Streppel op hoopte. Met 28 doelpunten schoot hij Willem II hoogstpersoonlijk terug naar de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.