Titanen Italië en Spanje zitten elkaar nu alweer in de weg

Reacties

Italië - Spanje zou niet misstaan als WK-finale, maar de voetbalgrootmachten treffen elkaar donderdag al in de kwalificatiereeks. Daarmee staat vast dat Groep G in elk geval één grote verliezer krijgt.

Titanen Italië en Spanje zitten elkaar nu alweer in de weg

Alleen de groepswinnaar is immers zeker van deelname aan het WK van 2018 in Rusland. Het betekent dat een van de twee giganten maximaal een plek in de play-offs kan bemachtigen. Het maakt de titanenclash in Turijn zeer beladen. Beide landen hebben na één duel in Groep G drie punten.

Bij zowel Spanje (Julen Lopetegui) als Italië (Giampiero Ventura) werd na het EK een nieuwe bondscoach aangesteld. Beide coaches voerden nog geen radicale veranderingen door. Spanje heeft op papier waarschijnlijk de sterkste selectie, maar de 2-0 nederlaag tegen Italië in de achtste finale van het EK ligt nog vers in het geheugen bij La Roja.

Lopetegui verwacht in Turijn een vergelijkbaar Italië te treffen, dat zal proberen Spanje fel onder druk zal zetten. 'Hun trainer is nieuw, maar ik verwacht dat er op een paar details na veel hetzelfde zal zijn. Bij Italië is een aantal automatismen erg sterk ingeslepen. Het wordt een heel belangrijke wedstrijd voor ons. We moeten op de toppen van ons kunnen presteren.'

Ventura bevestigt dat hij voortborduurt op het werk van zijn voorganger Antonio Conte. 'Ik heb me aangepast aan de patronen die hij al heeft ingeslepen', zei de Italiaanse bondscoach, die denk dat Spanje sinds het EK sterker geworden is. 'Tactisch zijn ze een stapje verder. Als we morgen pro-actief zijn en in staat zijn de wedstrijd goed te lezen, kunnen we hen echter veel problemen bezorgen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.