Timmer: 'Tegen een andere club had ik nee gezegd'

Via oude bekende Jan Everse kwam Henk Timmer terecht bij SC Heerenveen. Voor een andere club had de afgezwaaide doelman direct zijn antwoord klaar.

Timmer: 'Tegen een andere club had ik nee gezegd'

Everse, die met Timmer werkte bij FC Zwolle, verraste de doelman met zijn telefoontje. De trainer van SC Heerenveen kreeg niet direct een antwoord op de vraag of de doelman de Friese club uit de brand wilde helpen. 'Ik wilde wel wat bedenktijd', aldus de 38-jarige goalie op de website van de Eredivisionist.

Bij een toenadering van een andere club dan SC Heerenveen zou hij wel snel een antwoord klaar hebben gehad. 'Ik heb een rijtje leuke clubs achter mijn naam staan en Heerenveen past daar perfect bij. Heerenveen is ook de enige club waar ik dit voor wil doen. De plaats Heerenveen spreekt me enorm aan. Niet alleen vanwege het voetbal, maar ook via het schaatsen heb ik Heerenveen leren kennen. Als een andere club had gebeld, had ik nee gezegd.' De Friese club zit door de blessures van Brian Vandenbussche (knie), Kenny Steppe (gebroken middenhandsbeentje) en Martin Lejsal (schouder) verlegen om een keeper. 'Dat Heerenveen in deze moeilijke fase liever ervaring onder de lat heeft staan is begrijpelijk', aldus Timmer. 'Ook voor de jonge talenten is dit de beste oplossing. Als het mis gaat kunnen ze mij beter afbranden dan een jonge jongen van negentien jaar.'

De eerste training in Friesland verliep naar wens. 'Mijn lichaam kan de arbeid wel aan, maar ik moet er wel een goed gevoel bij hebben', zei Timmer. 'Bovendien is het nog afwachten hoe het met het herstel van Vandenbussche en Lejsal gaat. Als zij op tijd fit zijn, verandert de situatie.' Vrijdag valt de beslissing over het vastleggen van de oud-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen