Tilburgs doelpuntenfestijn levert Roda JC drie punten op

Roda JC Kerkrade heeft zaterdag in een bijzonder vermakelijk duel met Willem II drie punten aan zijn seizoenstotaal toegevoegd. De ploeg van Harm van Veldhoven herstelde zich tot twee keer toe van een achterstand en zegevierde uiteindelijk met 5-4 in Tilburg.

Willem II kwam voor eigen publiek twee keer op voorsprong via doelpunten van Andreas Lasnik (uit een strafschop) en Bart Biemans, maar leed uiteindelijk zijn 21ste nederlaag van dit Eredivisie-seizoen. Namens de bezoekers trokken Pa-Modou Kah en Morten Skoubo de stand gelijk en zorgden Ruud Vormer en Davy De Fauw voor een marge van twee goals.

Tien minuten voor tijd deed de Oostenrijker Lasnik met zijn tweede treffer van de avond nog wat terug namens de thuisclub, maar de zege van Roda JC werd drie minuten later door Vormer definitief veiliggesteld. Maceo Rigters bracht in de derde minuut van de blessuretijd de stand op 4-5.

Het was voor het eerst sinds 18 april 2010, dat Roda vijf doelpunten produceerde in een uitwedstrijd. Destijds lukte dat op bezoek bij Vitesse, een duel dat de club uit Kerkrade met 5-2 won.

Willem II beëindigde het duel, zoals wel vaker dit seizoen, met tien spelers. Verdediger Arjan Swinkels (foto) incasseerde na een harde overtreding alweer zijn derde rode kaart in deze competitie.

De Tilburgse hekkensluiter, die voor de derde keer op rij minstens drie doelpunten om de oren kreeg in een thuiswedstrijd, zal zondag met grote interesse de verrichtingen van VVV-Venlo volgen. De Limburgers, zeventiende op de ranglijst op vijf punten afstand van De Tricolores, staan in Euroborg tegenover FC Groningen. Foto: VI Images