Tijger Bendtner vecht tot het einde, Chelsea-bus crasht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Tijger Bendtner vecht tot het einde, Chelsea-bus crasht

• Luca Zidane is de 17-jarige zoon van Zinédine Zidane. Als keeper van Frankrijk Onder-17 is hij op dit moment actief op het Europees kampioenschap. Met drie gestopte penalty's in de strafschoppenserie tegen België vertolkt hij op een heel andere manier een heldenrol dan zijn vader in zijn beste dagen deed. Toch probeerde hij hem even te imiteren, maar de uitvoering van zijn 'Panenka' als op het WK 2006 lukte niet helemaal...

'Iedereen die me de grond in wil schrijven, ga je gang. Deze tijger zal vechten tot het einde.'
Nicklas Bendtner kwam dit seizoen mede door de productiviteit van Bas Dost maar tot vijf basisplaatsen bij VfL Wolfsburg. En de Deen werd onprofessioneel gedrag verweten toen hij onlangs niet aanwezig was op een supportersbijeenkomst, maar meldde zich achteraf ziek. Daarbij liet hij nog maar eens weten trots te zijn voor Wolfsburg uit te mogen komen.

• De finale van de play-offs voor een plek in de Premier League wordt ook wel de Wedstrijd van Honderd Miljoen genoemd, want voor Norwich City en Middlesbrough lonkt het grote geld bij promotie. Wembley zal stijf zijn uitverkocht, maar de organisatie laat nog wat te wensen over. Zo werd de naam van Yanic Wildschuts club al verkeerd gespeld op de felbegeerde kaartjes.

Chelsea krijgt regelmatig het verwijt een bus te parkeren voor de eigen goal. Na de 3-0 nederlaag bij West Bromwich Albion waren er diverse grappen over de gecrashte bus van de landskampioen uit Londen.

• Afgelopen zondag liep trainer Fred Rutten na 33 seconden weg bij de persconferentie, na het verloren duel van Feyenoord met PEC Zwolle (3-0). In Engeland dacht Tony Pulis dat dit sneller kon, nota bene na de 3-0 overwinning van West Bromwich Albion op Chelsea. Het lukte de manager net niet, maar ook zijn tijd was bewonderenswaardig: 35 seconden.

• Barcelona werd zondag officieel kampioen van Spanje. Tijdens het duel kreeg Lionel Messi regelmatig updates vanaf de zijlijn over de stand bij Espanyol - Real Madrid. De gelijkmaker van de stadgenoot tegen De Koninklijke werd goed ontvangen door de Argentijn. Hij en zijn coach Luis Enrique staan dan ook te grappen langs de zijlijn.

• Liverpool-icoon Jamie Carragher is helemaal klaar met Raheem Sterling. De buitenspeler van The Reds wil geen nieuw contract tekenen en de oud-international vindt dat niet kunnen.

• Niet alleen Jamie Carragher heeft het gehad met Raheem Sterling, ook de fans zijn hem wel zat. Zo heeft een van de supporters van Liverpool zijn shirt al aangepast voor komend seizoen. Danny Ings van degradant Burnley zou worden aangetrokken terwijl Sterling vertrekt.

• We zien het wel vaker in het voetbal: zo vader, zo zoon. Het zoontje van Rafael van der Vaart heeft het dan ook niet van een vreemde. Damian van der Vaart speelt al tweeënhalf jaar bij SC Victoria in Duitsland, maar is opgevallen bij de scouts van de club waar zijn pa actief is. Hamburger SV heeft Van der Vaart junior een aantal try-outs laten meedoen en hij wist daarbij de club te overtuigen. (Bild)

• Na twintig jaar stopt Adidas met het produceren van een iconische voetbalschoen. De lijn Predator werd door vele (prof)voetballers gebruikt en aangeprezen. Onder anderen Zinedine Zidane en David Beckham (foto) maakten furore op de schoenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.