Tijdperk Van Gaal bij Man Utd begint met monsterzege

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Manchester United erop zitten. Bij zijn officiële debuut werd Los Angeles Galaxy met 7-0 verpulverd.

Tijdperk Van Gaal bij Man Utd begint met monsterzege

De Rose Bowl in Pasadena en ruim 85.000 toeschouwers zagen hoe Manchester United de eerste oefenwedstrijd van de trip door de Verenigde Staten begon in een 3-5-2-formatie. Behalve voor Van Gaal ging het duel met de Amerikaanse ploeg ook voor aanwinsten Ander Herrera en Luke Shaw als officieus debuut de boeken in. Robin van Persie was niet van de partij aangezien hij nog geniet van een vakantie.

Danny Welbeck maakte het eerste doelpunt onder het bewind van Van Gaal bij de Engelse recordkampioen. Daarna zorgde Wayne Rooney met een benutte strafschop en een tweede goal voor een 3-0 ruststand.

In het tweede bedrijf waren Reece James en Ashley Young beiden twee keer trefzeker, waardoor Van Gaal met een 7-0 overwinning van het veld stapte.

In de Verenigde Staten wacht Van Gaal ook nog oefenduels met AS Roma, Internazionale en Real Madrid. Zijn officiële debuut zal volgen op 16 augustus als Swansea City voor de eerste competitiewedstrijd naar Old Trafford komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.