Tijd eindelijk rijp voor uitnodiging 'angstige' Navas

Voor Jesús Navas heeft de invitatie voor twee oefenduels van Spanje extra waarde. Angstaanvallen stonden een eerder debuut van de Sevilla-aanvaller in de weg.

Tijd eindelijk rijp voor uitnodiging 'angstige' Navas

'Dit is een zeer belangrijke dag voor mij', zei de 23-jarige Navas tegen Marca na zijn uitnodiging voor de vriendschappelijke interlands tegen Argentinië en Oostenrijk. 'Ik moet alles geven. Het belangrijkste is om deze kans te grijpen.'

Navas doet bij Sevilla al van zich spreken, maar de Spaanse nationale ploeg bleef uit beeld door persoonlijke problemen. 'Mijn voorganger overwoog hem op te roepen, maar de persoonlijke problemen stonden dat in de weg', zei bondscoach Vicente del Bosque. 'We hebben de noodzakelijke stappen gezet en denken dat hij er nu klaar voor is, ook omdat het gaat om vriendschappelijke wedstrijden.'

Navas was al vroeg voorbestemd international te worden. Psychische problemen stonden echter een doorbraak van het talent in de weg. De aanvaller keerde na jaren van angstaanvallen in 2006 terug bij Sevilla.

Maar hij had de problemen niet helemaal onder controle. Een jaar na zijn rentree brak zijn angst voor lange periodes van huis te zijn hem weer op. Heimwee speelde hem parten bij een trainingskamp van Sevilla in Chicago. Met de invitatie voor de Spaanse ploeg zet hij een nieuwe stap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen