Tijd begint te dringen voor 'Marco van Ginken'

Reacties

Marco van Ginkel hoopte bij AC Milan zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven, maar na tien speelronden staat zijn teller pas op 31 minuten. Een nieuw verloren jaar kan een van de grootste talenten van ons land zich niet veroorloven.

Tijd begint te dringen voor 'Marco van Ginken'

Zondag zat Van Ginkel (21) zich voor het vierde competitieduel op rij te verbijten op de bank. Trainer Filippo Inzaghi kon thuis tegen Palermo (0-2) niet beschikken over middenvelders Sulley Muntari (geschorst), Giacomo Bonaventura en Riccardo Montolivo (geblesseerd), maar zag geen reden Van Ginkel in te zetten. Nigel de Jong, Andrea Poli en Ricky Saponara kregen de voorkeur.

Het is tekenend voor de positie waarin Van Ginkel in Milaan verkeert. De jeugdinternational stapte eind augustus op huurbasis van Chelsea over naar de Rossoneri. Omdat hij wat tijd nodig had om zich aan te passen, hield Inzaghi hem in eerste instantie in de luwte. Uit bij Empoli (23 september, 2-2) kreeg Van Ginkel vervolgens zijn kans, maar haakte hij al na 31 minuten af vanwege een enkelblessure. Het waren Van Ginkels laatste minuten in het befaamde rood-zwart.

Marco van Ginkel bereidt zich tegen Juventus (0-1) tevergeefs voor op een invalbeurt.
Marco van Ginkel bereidt zich tegen Juventus (0-1) tevergeefs voor op een invalbeurt.

Dat Inzaghi zijn Nederlandse huurling onlangs tijdens een persconferentie aanduidde als Van Ginken, lijkt tekenend voor zijn status. Betere tijden lijken niet in zicht. Binnenkort keert aanvoerder Montolivo terug van een lange afwezigheid. Daarnaast is Muntari zaterdag uit tegen Sampdoria weer inzetbaar, evenals Bonaventura. Daar komt bij dat Van Ginkel sowieso De Jong en Poli voor zich moet dulden, terwijl hij in routinier Michael Essien nóg een geduchte concurrent heeft.

Na de zware knieblessure die Van Ginkel vorig seizoen opliep bij Chelsea dreigt hij te stagneren. Sinds zijn vertrek uit de Eredivisie speelde Van Ginkel in competitieverband pas 43 minuten. De tijd begint te dringen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.