Tighadouini tekent voor vijf jaar bij Málaga

Reacties

De langverwachte transfer van Adnane Tighadouini is nagenoeg rond. De 22-jarige aanvaller vertrekt bij NAC Breda en kiest voor Málaga, waar hij een contract voor vijf seizoenen tekent.

Tighadouini tekent voor vijf jaar bij Málaga

Er was sowieso veel interesse vanuit Spanje. Tighadouini stond namelijk ook in de belangstelling Granada, Real Oviedo en Sevilla. Ook Eredivisionist Vitesse hoopte op de komst van de technisch vaardige flankspeler.

En dat kwam de Bredanaars goed uit. Want op deze manier konden ze hem niet alleen snel verkopen, maar ook een mooie prijs voor hem ontvangen. De degradant houdt zelf een kleine miljoen euro voor de aanvaller, waarmee de begroting voor komend seizoen kan worden opgekrikt. Zijn oude club Vitesse vangt tien procent van de transfersom, wat neerkomt op ruim een ton.

Tighadouini, die op dit moment de medische keuring ondergaat, wordt in Málaga ploeggenoot van Nordin Amrabat, net als hij een buitenspeler met een voorkeur voor de linkerkant. Eerder lag er een driejarig contract klaar voor Tighadouini bij Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar hij vreesde met een vertrek naar het Midden-Oosten uit beeld te raken.

NAC Breda, komend seizoen actief in de Jupiler League, heeft met Danny Verbeek al een opvolger in huis gehaald voor Tighadouini, die anderhalf jaar geleden werd overgenomen van Vitesse en met veertien treffers clubtopscorer werd in het afgelopen seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.