Tiental Milan toch te sterk voor Anderlecht

AC Milan en Lille pakten beide drie punten. Milan overleefde met tien man bij Anderlecht, Lille was net iets sterker dan AEK.

Anderlecht-AC Milan 0-1
Anderlecht slaagde er niet in te profiteren van een man-meer-situatie. Vlak na rust incasseerde Daniele Bonera op schlemielige wijze zijn tweede gele kaart. Maar de Brusselse ploeg bleek simpelweg niet goed genoeg om een gat te vinden in de Milanese defensie. Sterker, het was uitgerekend Milan dat wel het net vond. Kaká haalde vanaf 25 meter uit en had daarbij het fortuin dat verdediger Mark De Man zijn schot nog iets van richting veranderde, waardoor doelman Daniël Zitka helemaal kansloos was. Milan, met Clarence Seedorf in de basis, had niet echt een overwicht in Brussel, maar was de gehele partij wel de gevaarlijkste ploeg geweest. Vooral Filippo Inzaghi kreeg aardig wat kansen, maar Pippo scoorde niet.

Lille-AEK Athene 3-1
Lille pakte in de laatste tien minuten drie punten tegen AEK. Nadat Mathieu Robail en Vladimir Ivic halverwege de tweede helft rap na elkaar scoorden en voor een 1-1 tussenstand zorgden, waren het Daniel Gygax en Jean Makoun die in de laatste negen minuten de 2-1 en 3-1 maakten. Gygax scoorde van dichtbij, Makoun speelde zichzelf prachtig vrij en maakte beheerst de derde Franse goal.

Milan gaat op kop met zeven punten, gevolgd door Lille met vijf punten, Anderlecht met twee punten en AEK met één puntje.