Tiental Arsenal houdt stand bij Chelsea

Chelsea is er niet in geslaagd stadgenoot Arsenal de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Op Stamford Bridge eindigde de 150ste derby tussen beide Londense clubs in een gelijkspel: 1-1.

Chelsea begon het duel voortvarend en kwam nog in de eerste helft via een vrije trap van Gianfranco Zola verdiend op voorsprong. Arsenal, dat Dennis Bergkamp en Thierry Henry wegens blessures moest missen, kon er weinig tegenover stellen.

In de tweede helft moesten de bezoekers bovendien al vroeg met tien man verder nadat de Franse middenvelder Patrick Vieira zijn tweede gele kaart ontving en dus moest inrukken. Opmerkelijk genoeg begon het bij Arsenal daarna steeds beter te lopen, hetgeen resulteerde in de logische gelijkmaker. Maker was de Ivoriaanse middenvelder Habib 'Kolo' Toure, die na een half uur in het veld was gekomen voor de geblesseerd geraakte Edu.

Na de gelijkmaker zakte Arsenal terug, maar verzuimde Chelsea te profiteren. Hasselbaink, die het duel vanaf de bank begon, mocht de laatste 23 minuten van het duel opdraven als vervanger van Zola, maar kon niet voor doelgevaar zorgen. Het was de eerste keer in zijn Chelsea-periode dat Hasselbaink niet in de basisopstelling werd opgenomen.

Arsenal blijft door het gelijke spel op recordjacht. De ploeg van Wenger is nu 24 Premierhsip-duels op rij ongeslagen en wist voor de 43ste keer op rij te scoren in competitieverband.