Tienjarig contract voor td en coach Dury bij Zulte Waregem

Francky Dury (56) is de komende tien seizoenen de trainer van Zulte Waregem. De Belgische coach is bezig aan zijn derde seizoen in zijn tweede ambtstermijn in Waregem en tekende maandag een tienjarig contract als coach én technisch manager.

Tienjarig contract voor td en coach Dury bij Zulte Waregem

'We hebben een overeenkomst van tien jaar met Francky Dury. Zeg maar tot aan het einde van zijn carrière', aldus voorzitter Willy Naessens. 'Zulte Waregem is een ploeg in volle groei en ontwikkeling. Het is de bedoeling een club te worden met ambitie en een visie. We moeten de jeugdopleiding versterken en werk maken van een vernieuwd Regenboogstadion.'

Dury beaamde de woorden van Naessens. 'We moeten gaan voor stabiliteit en continuïteit. Het is dan ook mijn bedoeling deze overeenkomst uit te dienen', aldus Dury, die vanaf heden ook als technisch manager fungeert. 'Op zich verandert er niet veel voor mij. Ik blijf de club en de ploeg aansturen.'

Eerder was de Belg al negen seizoenen de eindverantwoordelijke in Waregem. Van 2001 tot en met 2010 leidde Dury als trainer het team van Zulte, waarmee hij in het seizoen 2004/05 promoveerde naar de Jupiler Pro League en een jaar later de Belgische beker won. De tweede ambtstermijn volgde in december 2011 na uitstapjes naar onder meer AA Gent en de KBVB, waar hij diverse functies bekleedde.

Dury was de opvolger van de ontslagen Darije Kalezic (inmiddels coach van Jong PSV). Dat seizoen eindigde Zulte Waregem als dertiende, terwijl de ploeg een jaar later om de titel streed. In de play-offs moest Zulte echter zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke kampioen Anderlecht.

Aanvoerdersband
De tweede plaats in de competitie leverde wel voorronden Champions League op, een lang gekoesterde wens van voorzitter Naessens. Een succes werd het niet. Over twee wedstrijden bleek PSV een maatje te groot voor de Belgen (2-0 en 3-0 winst PSV). Smetje rondom de voorronde Champions League-duels was het relletje aangaande de aanvoerdersband.

Op verzoek van Chelsea moest huurling Thorgan Hazard benoemd worden tot aanvoerder in het kader van zijn ontwikkeling. Zo ver is het echter niet gekomen, aangezien Hazard in het belang van de spelersgroep besloot de aanvoerdersband terug te geven aan Davy De fauw.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen