'Tienersensatie Schjelderup verlaat Denemarken en staat voor toptransfer'

Reacties

Andreas Schjelderup lijkt op zijn achttiende al een toptransfer te verdienen. De jonge sensatie van FC Nordsjaelland staat in de belangstelling van Benfica, dat volgens sportkrant Record vaart zet achter zijn komst. De gesprekken tussen beide clubs worden steeds serieuzer, zo klinkt het.

'Tienersensatie Schjelderup verlaat Denemarken en staat voor toptransfer'
© Pro Shots

Schjelderup is afkomstig uit Noorwegen, maar werd in de zomer van 2020 door Nordsjaelland overgenomen van Bodø/Glimt. Destijds hadden ook clubs als Ajax, PSV, Juventus, Liverpool, Bayern München, Tottenham Hotspur en Atalanta interesse. Op zijn zestiende debuteerde Schjelderup in het eerste elftal van Nordsjaelland en inmiddels is hij de absolute uitblinker.

Met tien doelpunten in zeventien wedstrijden is de tienersensatie momenteel de topscorer van Denemarken. Hij maakte één doelpunt meer dan de Nederlandse aanvaller Jay-Roy Grot van Viborg FF en leverde een belangrijke bijdrage aan de huidige koppositie van Nordsjaelland. Schjelderup werd dit seizoen met name ingezet als linksbuiten en centrumspits. 

Volgens Record is Benfica er veel aan gelegen om snel zaken te doen, om zo andere topclubs voor te zijn. De club van trainer Roger Schmidt zou bereid om inclusief bonussen een bedrag van maximaal vijftien miljoen euro te betalen, al is er nog geen sprake van een akkoord. Schjelderup zou in Lissabon een contract kunnen ondertekenen tot de zomer van 2028.

Het eerste wat opvalt aan Schjelderup is zijn balvaardigheid, concludeerde Süleyman Öztürk in een analyse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.